Νέα από το σχολείο

1. Είναι ένας συνάδελφος στο σχολείο, ο Νίκος, πολύ αξιόλογο άτομο. Είναι ένας εντελώς αντισυμβατικός δάσκαλος, έξω από κάθε στερεότυπο που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη δάσκαλος.
Ο Νίκος λοιπόν έχει ένα παλιό τζιπ Σουζούκι που όλο χαλάει, τον αφήνει στο δρόμο και είναι γεμάτο άχρηστα και χρήσιμα πράγματα. Μπορείς να βρεις μέσα από αγροτικά εργαλεία μέχρι βιβλία (2-3 διαφορετικά είδη). Ο Νίκος πάει πολύ αργά στο δρόμο. Ακόμη κι όταν ξεκινάμε όλοι μαζί απ’το σχολείο, πράγμα σπάνιο γιατί ο Νίκος μένει συνήθως παραπίσω, πάντα τον προσπερνάμε εμείς οι υπόλοιποι οι «γλήγοροι» και την άλλη μέρα τον δουλεύουμε.
Αλλά αυτό που έγινε σήμερα μόνο στο Νίκο θα μπορούσε να συμβεί που δε βιάζεται να φτάσει και παρατηρεί τον κόσμο γύρω του. Όλοι περάσαμε λοιπόν από κείνο το σημείο κοντά στο κέντρο Μαριάννα αλλά μόνο ο Νίκος πρόσεξε ένα πλάσμα στην άκρη του δρόμου.

Ήταν ένα είδος γερακιού, μια ποντικοβαρβακίνα (buteo buteo), ζαλισμένη. Την περιμάζεψε, την έβαλε σ’ένα χαρτόκουτο (που υπήρχε στο τζιπ, φυσικά) και την έφερε στο σχολείο. Από κει τη στείλαμε με ταξί σε κτηνίατρο στη Λάρισα και οι γιατροί την έστειλαν σε καταφύγιο άγριων ζώων στο Βόλο. Απ’ότι μάθαμε δεν ήταν σοβαρά χτυπημένη και σε μερικές μέρες πιθανόν να την ελευθερώσουν.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν βέβαια, μετά ψάξαμε και μερικά πράγματα παραπάνω για το είδος του πουλιού και λίγο πριν φύγει το ονομάσαμε: Κοτσαρί. Ταιριάζει και σε αγόρι και σε κορίτσι και είναι το παλιό όνομα του χωριού.

Είμαι σίγουρη ότι τη Δευτέρα θα πετάει πάλι πάνω από τα ίδια μέρη κι αν σηκώσουμε τα μάτια θα τη δούμε να συνοδεύει ένα μαύρο Σουζούκι.

2. Την περασμένη εβδομάδα η ομάδα βόλεϊ κοριτσιών του σχολείου μας, πήρε μέρος στους σχολικούς αγώνες του Νομού. Θα αντιμετώπιζε το 7ο Δ.Σ. Καρδίτσας, θεωρητικά καλύτερο μας μια και είναι σε μεγάλη πόλη. Αλλά νικήσαμε. Τα κορίτσια ήταν ενθουσιασμένα. Αυτή τη βδομάδα είχε και συνέχεια: Τα κορίτσια θα έπαιζαν με το 14ο Δ.Σ. Καρδίτσας και τα αγόρια με το 10ο. Τα αγόρια νίκησαν γιατί ο αντίπαλος δεν εμφανίστηκε και τα κορίτσια ξανανίκησαν άνετα. Τώρα πάμε φορτσάτοι για τον ημιτελικό. Μαζί με τον κύριο Αντρέα , το γυμναστή μας που μετά τις νίκες δήλωσε: «Είναι όλα θέμα ομαδικής δουλειάς και συνέχειας. Με αυτά τα παιδιά δουλεύουμε από την Γ Δημοτικού (και είναι τώρα πέμπτη και έκτη)».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: