Το Πρόγραμμα Καλλιπάτειρα στο σχολείο μας

Εδώ και δύο χρόνια στα Δημοτικά Σχολεία το παλιότερο πρόγραμμα Ολυμπιακή Παιδεία αντικαταστάθηκε από το πρόγραμμα Καλλιπάτειρα. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που έχει σκοπό να προβάλλει και να προωθήσει θέματα ισότητας στην κοινωνία, ανοχής στην διαφορετικότητα και τον πολυπολιτισμό και να ενισχύσει την ανάπτυξη δημοκρατικής, ανοικτής και ανεκτικής κοινωνίας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών και αθλητικών Ιδεωδών. Φέτος συμμετέχουμε και πάλι ενεργά σε αυτό το πρόγραμμα με διάφορες εκδηλώσεις, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε από αυτό το μπλογκ.

Το πρόγραμμα μας είναι το εξής: Μέσα από τη συνεργασία τριών Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας (Δ.Σ. Ιτέας, Δ.Σ. Φύλλου και Δ.Σ. Ορφανών) θα οργανώσουμε τρεις βασικές εκδηλώσεις που προωθούν την ιδέα της ευγενικής άμιλλας, της συμμετοχής στον αγώνα, την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ανισότητας.

Πρώτη εκδήλωση: Εκδρομή στο χωριό Μελιβοία και περίπατος περίπου 2.5 χιλιομέτρων μέσα από το δάσος μέχρι το χωριό Παλιά Σωτηρίτσα. Μετάβαση στην παραλία Βελίκας, διοργάνωση ποδοσφαιρικών αγώνων και αγώνων Μπιτς Βόλει.

Δεύτερη Εκδήλωση: Αθλητική Μέρα Σχολείων. Διοργάνωση αθλημάτων και παιχνιδιών για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς των τριών σχολείων (στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου Φύλλου).

Τρίτη εκδήλωση: Θεατρικά Δρώμενα και αυτοσχεδιασμοί με θέμα το ρατσισμό, τη μετανάστευση, τα αθλητικά ιδεώδη (στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ιτέας).

Ήδη έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε και να προετοιμαζόμαστε, ειδικά για την τελευταία εκδήλωση. Είναι μια πραγματικά χειροποίητη και ομαδική προσπάθεια μια και τα κείμενα τα γράφουμε εμείς οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί με τη βοήθεια των παιδιών πολλές φορές. Αυτό σημαίνει ότι είναι πρωτότυπα και προσαρμοσμένα στις δικές μας εμπειρίες στο σχολείο!

Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά, ευχαριστούμε το Διευθυντή μας Γιώργο Παπακυρίτση για τις προσωπικές του προσπάθειες να στηρίξει διοικητικά αυτό το έργο αλλά και όλους τους συναδέλφους που βοηθούν με κάθε τρόπο.

Θόδωρος Γιανκάκης – Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, πρόγραμμα Καλλιπάτειρα (συντονιστής, προπονητής, δίκαιος διαιτητής, εμψυχωτής και συγγραφέας)
Ανδρέας Κανδύλης – Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (γενικός σχολικός προπονητής όλων των αθλημάτων και των ηλικιών, γενικός εμψυχωτής)
Γεωργία Καλογήρου – Εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής (συγγραφέας, σκηνοθέτης, που αφιερώνει πολύ περισσότερες από τις ελάχιστες ώρες που λέει το ωρολόγιο πρόγραμμα)
Άννα Βαρνά (λίγο συγγραφέας, λίγο απ’όλα)


Η φωτογραφία από τις πρώτες πρόβες με θέμα την εισαγωγή στο Θεατρικό Παιχνίδι.

Advertisements

Ετικέτες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: