Εγκαίνια και αγιασμός

Εδώ και δυο χρόνια που είμαι στο σχολείο της Ιτέας, ζούσαμε με το όνειρο της μετακόμισης στο καινούριο κτίριο. Το παλιό μας σχολείο ήταν αρχικά ένα ενδιαφέρον πέτρινο κτιριο. Με τις πολλές επεκτάσεις όμως είχε γίνει σαν τεράστια αποθήκη. Δεν κάλυπτε πλέον τις ανάγκες του χωριού ούτε σε χώρους, ούτε σε υποδομές. Κάποιες αίθουσες ήταν πολύ μικρές, κάποιες πολύ κρύες και κάποιες πολύ ζεστές, ούτε λόγος για εργαστήρια και βιβλιοθήκες, και να μη μιλήσουμε βέβαια για τις τουαλέτες παιδιών και εκπαιδευτικών.

Όσο το καινούριο κτίριο πλησίαζε στην αποπεράτωση του, τόσο δε βλέπαμε την ώρα να μετακομίσουμε. Δεν περιμέναμε βεβαια ότι θα συνεπαγόταν τόση πολλή προσωπική εργασία αλλά ας είναι… Το σημαντικό είναι ότι στις 11 Σεπτεμβρίου, το καινούριο σχολείο ήταν έτοιμο, καθαρό, τα βιβλία στις τάξεις τους και γονείς και παιδιά ντυμένοι με τα καλά τους ήλθαν για τον αγιασμό και τα εγκαίνια. Ειδικά οι μαμάδες των παιδιών αξίζουν ιδιαίτερη αναφορά γιατί χωρίς αυτές τα εγκαίνια θα ήταν αδύνατα. Επί μια βδομάδα καθάριζαν και ξανακαθάριζαν, και η σκόνη δεν έλεγε να φύγει.

Ευτυχώς οι φανφάρες, τα επίσημα εγκαίνια και οι λόγοι κάποια στιγμή τελειώνουν και μπορούμε να αρχίσουμε την πραγματική δουλειά. Τώρα τα μαθήματα ξεκίνησαν, το σχολείο έχει ακόμη αρκετές ελλείψεις αλλά κάθε μέρα κάτι συμπληρώνουμε και σιγά σιγά θα τα φτιάξουμε όλα. Προς το παρόν μερικές φωτογραφίες από τον αγιασμό και τις πρώτες μέρες στο σχολείο.

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε