Ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο

Ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο

Πολλά παιδικά βιβλία με θέμα τα χριστούγεννα μπορεί να βρει κανείς στα βιβλιοπωλεία, όμως πραγματικά λίγα είναι αυτά που αξίζουν πραγματικά κι έχουν κάτι να πουν. Ψάχνοντας κι εγώ από τότε που έγινα μαμά να βρω κάτι ανάλογο για τα παιδιά μου προβληματίστηκα αρκετά και αναγκάστηκα βέβαια να διαβάσω τα περισσότερα απ’ αυτά.
Ένα λοιπόν από αυτά που νομίζω ότι όντως ξεχωρίζει σ’ αυτή την πληθώρα είναι της Κατερίνας Αναγνώστου, «Ο Αϊ Βασίλης θα βρει το δρόμο».
Η Κατερίνα έχει ένα μοναδικό δικό της τρόπο να αγγίζει τις παιδικές ψυχές και όσων κρύβουν μέσα τους μια παιδική ψυχή επίσης.
Αυτό το βιβλίο λοιπόν διαλέξαμε οι δασκάλες της Γ και Δ τάξης του σχολείου μας να δουλέψουμε με τα παιδιά αυτές τις μέρες που πλησίαζαν τα Χριστούγεννα.
Μαζευτήκαμε και οι δύο τάξεις στην αίθουσα ξένων γλωσσών, (ooh, yes! έχουμε και τέτοια), η οποία με την επιμέλεια της δασκάλας των αγγλικών ήταν αυτές τις μέρες πολύ ατμοσφαιρική με στολίδια και λαμπάκια,απλά υπέροχη!
Η κυρία Ζωή ξεκίνησε την παρουσίαση με μια υπέροχη ανάγνωση του βιβλίου, του οποίου το θέμα έχει να κάνει με τους πρόσφυγες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, δίνοντας μια αισιόδοξη ματιά στο τέλος.
Στη συνέχεια τα παιδιά συζήτησαν μαζί μας το περιεχόμενο του βιβλίου, που πραγματικά τους άγγιξε και τους προβλημάτισε. Ακολούθησε μια χειροτεχνική δραστηριότητα. Φτιάξαμε κάρτες με θέμα από το βιβλίο οι οποίες έγιναν πανέμορφες! Τα παιδιά το χάρηκαν πολύ κι εμείς επίσης.Μία κάρτα μάλιστα φτιάξαμε για τη συγγραφέα που είχε την καλοσύνη να μας στείλει τις ευχές της και δυο λόγια για τα παιδιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κατερίνα Αναγνώστου που μας έδωσε την ευκαιρία να κοιτάξουμε λιγάκι μέσα μας και να πλησιάσουμε όσο μπορούμε μέσα στον πανικό των ημερών το πραγματικό νόημα των χριστουγέννων!
Κι ένα ευχαριστώ επίσης στις συναδέρφους Κατερίνα και Ζωή που βοήθησαν να γίνει αυτή η όμορφη παρουσίαση!

Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια ευχή για κάποιο πρόσωπο που δε γνωρίζω προσωπικά, αλλά βρίσκεται συνέχεια στο μυαλό μου αυτές τις μέρες…
Ο Αϊ Βασίλης φέτος ας βρει το δρόμο για το σπίτι του Αλέξη που «έφυγε» τόσο παράλογα κι ας δώσει στη μαμά του δύναμη να συνεχίσει να ζει!
Καλά Χριστούγεννα σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ιτέας και τις οικογένειές τους!
ΕΛΕΝΑ ΜΩΡΑΪΤΗ

Advertisements

Ετικέτες: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: