Ακόμη περισσότερα βιβλία

Το εγχείρημα που λέγεται βιβλιοθήκη στο σχολείο μας, πάει καλά. ΟΙ προσπάθειες μας ερασιτεχνικές αλλά από κάπου πρέπει ν’αρχίσουμε. Και το πιο σημαντικό είναι νομίζω να δανείζονται τα παιδιά τα βιβλία και να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα βιλιοφιλίας.

Ευχαριστούμε ξανά τους φίλους μας στα ΝΕΑ, και ιδιαίτερα το Γιάννη Βασαλάκη, τον κύριο Γιάννη όπως τον ξέρουν τα παιδιά! Τώρα κάθε Δευτέρα με ρωτάνε: «Τι έγινε κυρία πήγατε καμιά Αθήνα; Έχουμε καινούρια βιβλία;»

Η αλήθεια είναι ότι αφορμή γι αυτή την ανάρτηση μου έδωσε αυτό το κείμενο της Έλενας Ακρίτα στα Νέα, το Σάββατο. Τέτοιες παράλογες ιστορίες της εκπαίδευσης έχω κι εγώ να σας πω πολλές, άλλωστε αυτοί που τις ξέρουν καλύτερα είναι σίγουρα αυτοί που τις ζουν. Αισθάνομαι αδύναμη να αντιμετωπίσω τις κεντρικές αποφάσεις που ξεκινάνε όλες τις μεταρρυθμίσεις από το σύστημα εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίζω να δουλεύω με σοβαρότητα και να ξεπερνάω τα στενά όρια της ύλης φέρνοντας μερικά βιβλία στην τάξη.

Κι έπειτα υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν το ίδιο και μάλιστα πολύ καλύτερα και αυτοί είναι οι άνθρωποι που με εμπνέουν, παρόλο που δεν τους έχω γνωρίσει ποτέ. Ο δάσκαλος του Δημοτικού Λάρισας που έχει στήσει μια καταπληκτική παιδική βιβλιοθήκη στο σχολείο του, αλλά και η κυρία Λυδία στο Γυμνάσιο Πλατυκάμπου που μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης μπορεί να περηφανεύεται για 4.500 τίτλους αλλά κυρίως για μια ζωντανή βιβλιοθήκη.

Άννα Βαρνά

Advertisements

Ετικέτες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: