«Το άγχος στις σχολικές αίθουσες»

«Από… το Δημοτικό Σχολείο κάνει την εμφάνισή του στους Έλληνες το άγχος κι η πίεση», σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, «οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και οι αυξημένες υποχρεώσεις, οδηγούν πολλές φορές τα παιδιά στο στρες, το οποίο συνδέεται με την εκδήλωση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων.
Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά ώστε, όχι μόνο το σχολείο να αποσυνδεθεί από το άγχος, αλλά και να βοηθήσουν να αλλάξουν τη ζωή κάθε παιδιού μειώνοντας το άγχος με την κατάλληλη συμπεριφορά.»
Αυτά ήταν μερικά από τα συμπεράσματα και μερικές από τις διαπιστώσεις στις οποίες κατέληξαν οι εισηγήτριες της ενημερωτικής διάλεξης: Αγγελική Θεοχάρη Ψυχίατρος και Ντιβέρη Παναγιώτα Σχολική Σύμβουλος της 4ης Περιφέρειας Π.Ε. Καρδίτσας την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου και η Σχολική Σύμβουλος της 4ης Περιφέρειας Π.Ε. σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιτέας.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους παρευρισκόμενους γονείς όπου ακούστηκαν ενδιαφέρουσες γνώμες και απόψεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: